Start volleybalclinics op basisscholen

In de maand november organiseert Dovo Hujades volleybalclinics op basisscholen. De clinics worden op dinsdag, woensdag en vrijdag tijdens de gymles van de basisscholen gegeven in Sporthal de Leegens. In totaal doen ruim 225 kinderen van de Remmelt Booy School Doezum, Molenberg Grootegast, Christal Grootegast en ’t Fundament Lutjegast mee. 

Gedurende 3 weken worden spelenderwijs een aantal basistechnieken van volleybal aangeleerd. Afgelopen week was er vooral aandacht voor de bovenhandse techniek. De komende 2 weken zal er ook aandacht zijn voor de onderhandse techniek. Prachtig om te zien hoe kinderen plezier beleven aan het spel en hoe sommige kinderen van nature al het nodige balgevoel hebben. 

De samenwerking met de basisscholen wordt als heel prettig ervaren. Het geven van volleybalclinics is een mooie manier om kinderen kennis te laten maken met de volleybalsport. Voor alle kinderen is plezier hebben in bewegen en kennismaken met meerdere sporten belangrijk. Hier willen we als Dovo Hujades graag een bijdrage aan leveren. Als vereniging hopen we uiteraard dat gymdocenten volleybal vaker opnemen in de gymlessen. 

Dit is het tweede jaar dat de volleybalvereniging clinics organiseert op basisscholen. Vorig jaar zagen we naar aanleiding van de volleybalclinics een aanwas van nieuwe jeugdleden, die enthousiast geworden waren tijdens de clinics. Wil je ook volleyballen bij Dovo Hujades? De jeugd tot 12 jaar traint op donderdag van 18:00 tot 19:30 uur. De jeugd van 12 tot 14 jaar traint op maandag en woensdag van 18:00 tot 19:30 uur. Aanmelden kan via telefoonnummer 06-12521074.