Over Dovo Hujades

Dovo Hujades is een volleybalvereniging binnen het Westerkwartier. De vereniging is ontstaan nadat in 2010 de afzonderlijke verenigingen DOVO en HUJADES hun krachten gingen bundelen en overgingen tot een fusie. De vereniging beschikt over een brede en gedegen jeugdopleiding waarmee de vereniging ook landelijke bekendheid heeft gemaakt.

In het seizoen 2023-2024 beschikt Dovo Hujades over 1 Herenteam, 2 damesteams, meisjes A, meisjes B, meisjes C, mix C en 3 CMV teams. DOVO Hujades is actief in 2 regio’s: regio Noord-Oost en regio IJssel-Wadden. Dit biedt het grote voordeel dat de teams ingedeeld kunnen worden in de donderdag- of zaterdagcompetitie, afhankelijk van de keuze van de spelers. Voor de jongste jeugd die al in een zeer vroeg stadium met volleybal in aanraking willen komen, beschikt de vereniging over een gedegen CMV opleiding. De thuisbasis van DOVO Hujades is sporthal de Leegens te Doezum

Waar het einde van het competitieseizoen nadert, betekent voor de jeugd het begin van het jaarlijks terugkerende spektakel “het Meerdaags Jeugdtoernooi”, MJT genaamd. De jeugdklassieker en tevens grootste jeugdvolleybaltoernooi van Nederland, waarbij de organisatie in handen ligt van DOVO Hujades. Rond hemelvaart zal gestreden worden door teams uit binnen- en buitenland, waar de scouting van nieuwe talentjes plaatsvindt en bovenal gezelligheid de boventoon voert. 

Geschiedenis van DOVO

DOVO, “Door Onderlinge Vriendschap Opgericht”, was sinds 1967 het kloppend hart op volleybalgebied in het kleine Doezum en kent al een inspirerende geschiedenis. Een vereniging die tot anno 2010 140 leden telde. DOVO stond bekend met een zeer uitstekende jeugdopleiding waarmee de vereniging landelijk ook naam heeft gemaakt. Maar liefst 16 maal werd de nationale titel behaald als kampioen van Nederland. DOVO was actief in de regio Noord-Oost en speelde haar competitie wedstrijden op de zaterdag. DOVO is tevens de bedenker & oprichter van het bovengenoemde spektakel MJT!

Geschiedenis van Hujades

Hujades is het resultaat van een fusie tussen de verenigingen Luvo uit Lutjegast, MAC uit Grootegast, SVC-81 uit Sebaldeburen en VCK uit Kornhorn in 2002. Hujades betekent “Mensen van hier”.  HUJADES was als vereniging actief in de regio IJssel-Wadden en speelde haar competitie wedstrijden dus op de donderdag.