Goede seizoenstart CMV teams

Afgelopen zaterdag mochten onze beide CMV teams hun seizoen aftrappen. Een uitwedstrijd naar Bedum stond op het programma.

CMV1 (foto) is na het kampioenschap op niveau 3 “gepromoveerd” naar niveau 4. Bij niveau 3 mag de 2e bal gevangen worden en over het net gegooid. Bij niveau 4 moet er verplicht drie keer overgespeeld worden waarbij de eerste en derde bal met een volleybaltechniek over het net gespeeld moet worden. De wedstrijd in Bedum was de eerste wedstrijd voor de CMV 1 op niveau 4. Tevens hebben na de zomer 3 nieuwe meiden CMV 1 versterkt; voor Lieve en Jildau was het hun allereerste wedstrijd, Nina had al ervaring opgedaan bij de CMV 2.

CMV 1 moest 2 sets spelen tegen Merna en 2 sets tegen Oranje Nassau. Tegen Merna werd de eerste set met 24-19 verloren en wist Dovo Hujades in de tweede set met 22-20 te winnen. Ook de wedstrijd tegen Oranje Nassau werd in een gelijkspel beslecht. Na een verlies in de eerste set (22-13) werd de 2e set overtuigend gewonnen (24-12). Al met al met twee keer een gelijkspel een veelbelovende seizoenstart.

Ook CMV 2 wist vorig jaar kampioen te worden en maakte de overstap naar een hoger niveau (niveau 3). Op dit niveau moet de eerste bal gespeeld worden en mag de 2e bal pas gevangen worden. Bij de CMV 1 is er eveneens een nieuwe speelster Lotte. CMV 1 speelde 3 wedstrijden; tegen Voklubol, Sivoc en Winkhem. De wedstrijd tegen Voklubol (25-42) en Sivoc (27-20) werden helaas verloren. Tegen Winkhem wist Dovo Hujades er met de winst vandoor te gaan (24-22). De eerste punten zijn daarmee binnen. Gefeliciteerd!

Heb je nu ook zin om te volleyballen? Kom een keer proberen. De CMV traint op donderdagavond van 18:00 uur tot 19:30 uur in de Leegens.