Dovo Hujades investeert in jeugd

Dovo Hujades groeit in het aantal jeugdleden en investeert hier bewust in. Dit seizoen is Dovo Hujades gestart met 5 ABC-jeugdteams (12 tot 18 jaar) en 2 grote CMV teams (tot 12 jaar). 

Nieuw is een jongens B team (14 tot 16 jaar), welke uitkomt in de 2e klasse. Bij volleybalclubs melden zich al jaren veel meer meisjes aan dan jongens. Door nieuwe aanwas van jongens bij Dovo Hujades is het gelukt om een volledig jongensteam op de been te brengen. Dit is een mooie ontwikkeling. Ook bij de jongste jeugd ziet Dovo Hujades nieuwe instroom van jongens. In het afgelopen seizoen speelden een deel van de jongens uit Jongens B nog in een gemengd team. Afgelopen zaterdag wist Jongens B met 3-1 te winnen van Ritola XB1. Hiermee staan ze op een voorlopige 3e plaats in de competitie. Dovo Hujades zet erop in dat dit team zich komend jaar verder ontwikkeld. 

Verder is er een grote groep meisjes doorgestroomd vanuit de CMV naar meisjes C. Voor de meisjes is het spelen op een groter veld en met 6 spelers in het veld nieuw. Dit is echt wennen. Inmiddels is het de meisjes gelukt om 2 sets te winnen. Wat zeker is, is dat het plezier er vanaf spat. Met meisjes C investeert Dovo Hujades bewust in de toekomst. Door deze meisje nu bij elkaar te brengen hoopt de volleybalvereniging een mooi meisjesteam neer te zetten. De eerste seizoenshelft zien we vooral om te ontwikkelen als team en is het resultaat nog niet belangrijk.

Wil je ook komen volleyballen? Neem contact op met Joukje Punter (06-12521074) of kijk op www.dovohujades.nl.