MJT

Dames 1 DOVO/HUJADES pakt belangrijke punten

zaterdag 4 maart 2017

Doezum, Afgelopen zaterdag was het na lange tijd weer een thuiswedstrijd voor het eerste damesteam van DOVO/HUJADES. Rustig de laatste wedstrijden uitspelen is er voor de Doezumers niet bij. Het is en zal nog een zware eindfase worden om veilig en wel de eindstreep in de hoofdklasse te behalen. Impala was de eerste in rij van directe concurrenten waarbij de dames uit Leek in de vorige ontmoeting wel heel gemakkelijk de winst op een presenteerblaadje ontvingen dankzij het arbitraire vermogen van de scheidsrechter. Reden te meer om iets recht te zetten, aldus de dames uit Doezum. Een thuiswedstrijd is geen wedstrijd zonder natuurlijk onze jongste spelers in de schijnwerpers te zetten. Ditmaal waren Esther de Jong en Eva Koopman de miniís van de week en mochten de wedstrijd officieel openen. De eerste set toonde geen duidelijke leider, beide teams wisten de stand tot in de eindfase gelijk te houden totdat de Doezumers de beslissende fout wisten af te dwingen bij de tegenstander (25-23). De tweede set was het spel bij de Doezumers niet in vergelijking met de eerste en wist Impala hiervan te profiteren en uit te lopen naar een 19-10 voorsprong. Echter de set is pas voorbij als het laatste punt is gevallen en Ilse Wilpstra wist met haar opslag in enkele minuten het gat volledig dicht te werken naar een stand van 20-20 en dan ligt een set weer geheel open zo men denken. Het waren de Doezumers die verzaakten om vervolgens hier een einde aan te maken en onnodig deze set te verliezen (24-26). En dat is toch een extra oppepper om vervolgens weer vol energie aan de volgende set te beginnen, zo ook de tegenstander in de derde set. Wederom een spannende set waarbij het gelijk op voor beide teams en waarin DOVO/HUJADES aan het kortste eind trok (24-26). Opdracht was helder: de wedstrijd moet gewonnen worden! Met een 2-1 achterstand in sets is dat een hele klus maar niet onmogelijk. Spelverdeelster Sanne Wilpstra deed wat van haar verwacht werd de gehele wedstrijd al en de Doezumers gingen op stoom in de beginfase van de vierde set. Een ruime voorsprong was het resultaat en even leek de gedrevenheid en felheid weer te doven, echter volgende een tweede opleving die een eind maakte aan de vierde set (25-17). Een beslissende vijfde set om te doen wat gedaan moest worden. En zo werd een gevolg gegeven aan de vierde set door in de laatste set wederom een voorsprong te nemen en uiteindelijk deze te winnen met 15-8. Een belangrijke 3-2 overwinning voor het eerste damesteam van DOVO/HUJADES. Eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 11 maart in Grijpskerk,  Dames 1 wordt gesponsord door Administratiekantoor Hoeksema, BWaste International bv en Top Administraties en advies.

» Meer dames 1

laatste wijziging: